Čokoladna torta s kavo

Postopek:

Biskvit:

  1. Skuhajte 300 ml močne črne kave. Pečico vključimo na 190 °C.
  2. Čokolado natrgamo, dodamo Zvijezda margarino in eno žlico kave ter med stalnim mešanjem stopimo na pari, da postane gladka. Odstranite z ognja in rahlo ohladite.
  3. Jajca in rumenjake penasto umešamo ob postopnem dodajanju sladkorja. Zmešamo moko, mandlje in cimet ter previdno vmešamo v jajčno zmes.
  4. Na koncu dodamo čokolado in vse enakomerno premešamo. Tortni model (22 cm) obložimo s peki papirjem, vlijemo zmes in pečemo približno 30 minut.
  5. Z zobotrebcem preverimo ali je pečeno. Torto vzamemo ven, pustimo, da se malo ohladi v modelu, nato pa jo previdno prestavimo na rešetko.

Preliv:

  1. Kavo, sladkor in cimet stopimo na majhnem ognju in kuhamo približno 10 minut, da se malo zgosti.
  2. Z leseno palčko prebodemo torto po celotni površini v razmaku 1 cm, počasi prelijemo s toplim prelivom, da torta vpije vso kavo.
  3. Pustite 2-3 ure ali čez noč, da se vse prepoji. Torto okrasimo s stepeno sladko smetano.

Sestavine:

Biskvit:

  • 200 g temne čokolade
  • 120 g Zvijezda namizne
  • 1 žlica črne kave
  • 4 jajca
  • 2 rumenjaka
  • 120 g rjavega sladkorja
  • 50 g moke
  • 50 g mandljev ali lešnikov
  • 2 čajni žlički cimeta

Preljev:

  • 300 ml črne kave
  • 120 g rjavega sladkorja
  • malo cimeta

Dekoracija:

  • 250 ml sladke smetane
Podijeli sa drugima:
Povezani članci