Hrustljavi bučkin čips v parmezanovi skorjici

Postopek:

    1. 1. Bučko dobro operemo in narežemo na tanke kolobarje. Tanjši kolobarji bodo po peki bolj hrustljavi, zato pazite na to. Narezane bučke prestavimo v skledo, posolimo in dodamo olivno olje ter vse skupaj dobro premešamo.
    1. 2. V drugi skledi zmešamo drobtine, polento in nariban sir. Po želji dodamo začimbe, timijan ali origano.
    1. 3. V to mešanico enega za drugim pomakamo kolobarje bučk in jih polagamo na pekač obložen s papirjem za peko. Bučke razporedimo v eno plast in pazimo, da se ne prekrivajo, da se enakomerno zapečejo in ostanejo hrustljave.
    1. 4. Pečemo jih v pečici, ogreti na 190°C, 20 minut oziroma dokler ne postanejo hrustljavi.

pecene-tikvice-2

Andrea Cukrov, Gastrolovka

Sestavine:

  • 1 velika bučka
  • ½ čajne žličke soli
  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja Zvijezda
  • 2 žlici krušnih drobtin
  • 2 žlici polente
  • 50 g drobno naribanega sira Grana Padano
  • timijan ali origano
  • Zvijezda ketchup za serviranje
Podijeli sa drugima:
Povezani članci