Postopek:
-
- 1. Bučko dobro operemo in narežemo na tanke kolobarje. Tanjši kolobarji bodo po peki bolj hrustljavi, zato pazite na to. Narezane bučke prestavimo v skledo, posolimo in dodamo olivno olje ter vse skupaj dobro premešamo.
-
- 2. V drugi skledi zmešamo drobtine, polento in nariban sir. Po želji dodamo začimbe, timijan ali origano.
-
- 3. V to mešanico enega za drugim pomakamo kolobarje bučk in jih polagamo na pekač obložen s papirjem za peko. Bučke razporedimo v eno plast in pazimo, da se ne prekrivajo, da se enakomerno zapečejo in ostanejo hrustljave.
-
- 4. Pečemo jih v pečici, ogreti na 190°C, 20 minut oziroma dokler ne postanejo hrustljavi.
Andrea Cukrov, Gastrolovka
Sestavine:
- 1 velika bučka
- ½ čajne žličke soli
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja Zvijezda
- 2 žlici krušnih drobtin
- 2 žlici polente
- 50 g drobno naribanega sira Grana Padano
- timijan ali origano
- Zvijezda ketchup za serviranje