Kremna krompirjeva juha

Postopek

  1. Krompir in korenje olupimo in narežemo na enake kocke, nato pa jih damo v lonec in prelijemo s hladno vodo, da prekrije zelenjavo. Solimo in kuhamo toliko časa, da se zelenjava zmehča.
  2. Preden sta krompir in korenje kuhana, dodamo malo zelenjavne ali piščančje osnove in sesekljan peteršilj ter kuhamo še nekaj minut, da zavre, nato odstavimo z ognja.
  3. Zvijezda Česnovo Kockico stopimo v ponvi, dodamo moko in mešamo toliko časa, da se zlato obarva, nato pa med mešanjem prilijemo mleko. Solimo in popramo, nato pa ves čas kuhamo na majhnem ognju in mešamo dokler se ne zgosti.
  4. Krompir in korenje v loncu zdrobimo s tlačilko in dodamo omako ter vse skupaj dobro premešamo.
  5. Serviramo na krožnik in dodamo na kocke narezano popraženo slanino.

Sestavine

  • ½ kg krompirja
  • 2 srednje velika korenčka
  • 46 g Zvijezda Česnove Kockice
  • Sol
  • Poper
  • Moka
  • Mleko
  • Slanina
Podijeli sa drugima:
Povezani članci