Mediteranski rižoto

Postopek

Piščančjo osnovo segrejte v loncu in jo obdržite na nizki temperaturi. V veliki ponvi stopite kockico Zvijezda Mediteran na srednji temperaturi. Dodajte drobno sesekljano čebulo in česen ter pražite, dokler nista prozorna. V ponev dodajte arborio riž in premešajte, da se obloži z maščobo. Prilijte belo vino in kuhajte, dokler se ne zreducira. Postopoma dodajajte piščančjo osnovo, eno skodelico naenkrat, ob stalnem mešanju, dokler riža ne postane kremasta in al dente, približno 18-20 minut. Ko je riž skoraj kuhan, vmešajte sok in naribano lupinico limone. Solite in poprajte po okusu. Postrezite toplo, potreseno s sveže sesekljanim peteršiljem.

Sestavine

  • 300 g arborio riža
  • 1 čebula, drobno sesekljana
  • 2 stroka česna, drobno sesekljana
  • 1/2 skodelice belega vina
  • 1L piščančje osnove
  • 1/2 kocke Zvezda Mediteran
  • Sok in naribana lupina 1 limone
  • Sol in poper po okusu
  • Sveže sesekljan peteršilj za postrežbo
Podijeli sa drugima:
Povezani članci