Mini zelenjavne pizze

Vrijeme pripreme: 30 min

Postopek

  1. V skledi zmešamo obe vrsti moke in sol. Dodamo suhi kvas in ponovno dobro premešamo.
  2. Na sredini testa naredimo vdolbinico in vanjo dodamo olivno olje in vodo. Vse skupaj premešamo z žlico, da se sestavine povežejo in ko ne moremo več mešati z metlico, začnemo testo mesiti z rokami. Testo gnetemo dolgo in energično, da postane gladko in voljno.
  3. Zmešano testo sedaj prestavimo v čisto posodo, ki jo premažemo z malo olja in pokrijemo s prozorno folijo. Pustite na toplem, da se podvoji, približno dve uri.
  4. Vzhajano testo prestavimo na delovno površino, ga na kratko premesimo in razdelimo na šest enakih delov za male pice.
  5. Pečico segrejemo na 220 stopinj, večji pekač obložimo s peki papirjem.
  6. Vsak del testa z valjarjem razvaljamo v tanko ploščo ali mini pizze, nato jih prestavimo na pripravljen pekač.
  7. Vsako pico premažemo z žlico kečapa, potresemo z origanom in naribanim sirom. Na koncu na vsakega položimo narezano zelenjavo.
  8. Vse skupaj pokapljamo z malo olivnega olja in pečemo v pečici, ogreti na 220°C, 10-15 minut oziroma toliko časa, da se lepo zapečejo.
  9. Pečene pice vzamemo iz pečice in takoj postrežemo.

Količina: za približno 6 mini pic

Testo:

  • 350 g navadne moke
  • 150 g polnozrnate moke
  • 8 g soli
  • 4 g suhega kvasa
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 250 ml vode sobne temperaturi

Nadev:

  • 200 ml kečapa Zvijezda
  • 1 čajna žlička origana
  • 100 g naribanega cheddar sira
  • 200 g pisanih češnjevih paradižnikov, prerezanih na pol
  • 1 zelena paprika, narezana na trakove
  • 1 manjša glavica vijolične čebule, narezana na trakove
  • 100 g koruze
  • črne olive
  • malo olivnega olja
  • sveža bazilika
Podijeli sa drugima:
Povezani članci