Orada

Postopek:

  1. Orade očistimo, jih znotraj in zunaj premažimo z mešanico Zvijezda Česnove Kockice, soli, popra in sesekljanega česna.
  2. Pečico segrejemo na 180°C. Marinirano orado položimo v pekač, obložen s papirjem za peko, in ji dodamo nekaj tankih rezin limone in čebulo. Oradi dodamo češnjeve paradižnike, nato pa pokrijemo z alu folijo.
  3. Pečemo 15 minut, nato odstranimo folijo, orado pokapljamo s sokom od kuhanja in dodamo vejico rožmarina. Nadaljujemo s peko brez folije še 20 minut, dokler ne dobi zlato rjave barve.

Sestavine:

  • 2 oradi
  • 46 g Zvijezda Češnova Kockica
  • limona
  • Groba sol
  • Poper
  • 2 stroka česna
  • ½ čebule
  • češnjev paradižnik
  • Vejice svežega rožmarina
Podijeli sa drugima:
Povezani članci