Priprava
Nad paro stopite 100 g bele čokolade v eni posodi, hkrati pa na nizki temperaturi stopite tudi Zvijezda namizno margarino. Ko obe sestavini dosežeta tekočo teksturo, v novo posodo dodajte mlete piškote in stopljene sestavine ter vse skupaj zmešajte v gosto zmes. Zmes ohladite v hladilniku 30 minut, da jo boste lažje oblikovali. Ko je dovolj čvrsta, jo razvaljajte na debelino 1 centimetra in z modelčki izrežite želene oblike. Praline vrnite v hladilnik, medtem ko pripravljate čokoladno glazuro.
Za pripravo čokoladne glazure nad paro stopite temno čokolado in 30 g Zvijezda namizne margarine. Praline nato vzemite iz hladilnika, jih pomočite v vročo čokolado ter okrasite po želji. Gotove praline pustite v hladilniku 2 do 3 ure, nato pa uživajte v sladkih grižljajih s svojo ljubljeno osebo! Dober tek!
Sestavine
- 200 g mletih piškotov
- 130 g Zvijezda namizne margarine
- 100 g bele čokolade
- 100 g temne čokolade