Princeske z jagodno kremo

Postopek:

  1. V posodi zavremo vodo, sladkor, sol in Zvijezda margarina. Ko zavre, dodamo moko in mešamo toliko časa, da se zmes spremeni v kroglo in odstopi od robov posode. Zmes ohladimo in dodajamo po eno jajce naenkrat.
  2. Z gotovim testom nadevamo slaščičarsko vrečko, s katero na predhodno naoljen pekač oblikujemo okrogle “kupčke” v velikosti oreha. Pečemo 10 minut na 180 ˚C, nato znižamo na 160 ˚C in pečemo še 10 minut.
  3. Jagode operemo, očistimo in pretlačimo v pire. Želatino zmehčamo v hladni vodi, dobro odcedimo in raztopimo na pari. V stepeno smetano s sladkorjem dodamo želatino in jagodni pire.
  4. Z dobljeno zmesjo napolnimo profiterole.
  5. Profiterole lahko polnimo z različnimi kremami, sadjem ali sladoledom.

Sestavine:

Testo:

  • 200 g Zvijezda namizne
  • 200 g gladke moke
  • 200 ml vode
  • 30 g sladkorja
  • malo soli
  • 6 jajc

Krema:

  • 100 g jagod
  • 200 ml sladke smetane
  • 10 g želatine v lističih
  • 50 g sladkorja
Podijeli sa drugima:
Povezani članci