Za vse ljubitelje sredozemskega pridiha
Brez okusnih črnih oliv si ni mogoče predstavljati grške solate, dodamo pa jih lahko tudi drugim solatam, testeninam, omakam, picam in sendvičem. Ljubitelji sredozemskih okusov si jih radi privoščijo tudi kot lahko malico, samostojno. Bogat okus in specifična črno-vijoličasta barva se pridobita z obdelavo zrelega ploda olive, ki se nato razgreni in vloži. Črne olive brez koščic Zvijezda, čvrste in aromatične, trpkega in prepoznavnega okusa, bodo vsaki jedi dodale sredozemski pridih.
Razlika med črnimi in zelenimi olivami
Zelene in črne olive so olive iste vrste, razlikujejo pa se po fazi zrelosti. Sveže pobrani sta obe izjemno grenki. Medtem ko se zelene olive vložijo, preden popolnoma dozorijo, črne olive najprej povsem dozorijo in se šele nato vložijo. Bogat okus obojih oliv je pridobljen po določenem času, preživetem v slanici.