Špageti bolognese

Postopek:

  1. V ponvi na olivnem olju prepražimo slanino, dodamo sesekljano čebulo, česen in nariban korenč Mešamo dokler se ne omehča.
  2. Dodamo mleto meso in zalijemo s pasiranim paradižnikom ter na kratko podušimo.
  3. Zalijemo z osnovo ali vodo in vinom, posolimo, popopramo in dodamo lovorov list.
  4. Pokrito kuhamo na majhnem ognju eno uro in občasno premešamo. Po potrebi dodamo še vodo ali osnovo.
  5. Po 50 minutah odkrijemo in kuhamo še 10 minut, da odvečna voda izhlapi in se omaka zgosti.
  6. Špagete skuhamo al dente v vreli in osoljeni vodi.
  7. Kuhane špagete odcedimo in prelijemo z bolonjsko omako ter premešamo.
  8. Ob serviranju dodamo še malo omake za testenine in po želji dodamo nariban parmezan.

Sestavine:

  • 500 g mlete govedine
  • 70 g drobno narezane prekajene slanine
  • Olivno olje
  • Zvijezda Mediteranska Kockica
  • 200 ml rdečega vina
  • 1 glavica čebule
  • 2 stroka česna
  • 2 korenčka
  • Lovorjev list
  • Sol
  • Poper
  • 500 g Zvijezda pasiranega paradižnika
  • Jušna osnova ali voda
  • Špageti
Podijeli sa drugima:
Povezani članci