Velikonočna plošča

Postopek:

  1. Jajca damo v lonec s hladno vodo, dodamo ščepec soli in kuhamo na majhnem ognju, dokler ne zavrejo.
  2. Ko voda zavre, ugasnite ogenj. Jajca pustimo v vroči vodi še 8-10 minut.
  3. Jajca vzemite iz vode in jih prelijte s hladno vodo. Ko se jajca ohladijo, jih olupimo.
  4. Mlado korenje olupimo in damo v pekač. Solimo, popramo in dodamo malo olivnega olja ter jih pečemo v ogreti pečici na 200°C približno 20 minut.
  5. Špargljem odlomite spodnji, trdi del peclja. Operite jih. Segrejte lonec vode do vrenja. Solimo in dodamo šparglje, da se kuhajo največ 3 minute. Vzemite jih ven in jih sperite s hladno vodo. Vzamemo 3 šparglje in jih razporedimo v šopek tako, da jih ovijemo z rezino pršuta.
  6. Šopeke razporedimo po pekaču. Pokapljamo jih z malo olivnega olja in jih pečemo še 4 minute na 250°C v predhodno ogreti pečici.
  7. Za omako damo v skledo smetano ali enako količino skute, dodamo 2 žlici Tradicionalne majoneze Zvijezda, na kolobarje narezano mlado čebulo, sesekljan peteršilj, hren, sol, poper in vse dobro premešamo.
  8. Omako postavimo v hladilnik, da se strdi.
  9. Z omako napolnimo narezane rezine šunke in vsako posebej zvijemo.
  10. Preostanek omake v skledi postrezite kot prilogo h korenčku, špargljem in jajcem.
  11. Na krožnik razporedimo šparglje s pršutom, zvitke s šunko, kuhana jajca, narezane redkvice in omako.

Sestavine:

Plošča:

  • 150 g šunke
  • 100 g pršuta
  • redkvice
  • 5-6 mladih korenčkov
  • 2 šopka špargljev
  • 6 kuhanih jajc

Omaka:

  • 2 mladi čebuli
  • 300 ml kisle smetane ali 350 g skute
  • 2 žlici Zvijezda Tradicionalne majoneze
  • ščepec soli
  • 2 žlici naribanega hrena
  • 1 žlica peteršiljevih listov
Podijeli sa drugima:
Povezani članci